juf Lien

Hallo! 

Hier kunnen jullie de foto's bekijken van onze activiteiten in het 3de leerjaar B. 
Veel plezier! 

september 

- wandeling rond de school: voor de wero-les maakten we een rondje rond de school en bekeken we dit op een stratenplan.

oktober 

- Bosuitstap: In het Sterrebos leerden we heel wat bij over de vogels, de verschillende bomen, de beestjes in het bos,... dankzij een gids die ons veel kon vertellen.

- Fruitsla maken: Iedereen bracht een stukje fruit mee naar de klas. Hiermee konden wij een lekkere fruitsla maken! Intussen maakten we ons 'herfstkapsel' af en mochten we in ons herfstboekje werken. 

- Halloween: Wat zijn we eng verkleed vandaag! In klas deden we een heus Halloween-contract en aten ondertussen lekker appeltjes uit de pan met bruine suiker.

December

- Sinterklaas kwam langs! Het derde leerjaar had een mooi liedje met dansje voorbereid. :Een tocht door het donker

- Ook wij ruimen afval op! Jammer genoeg vonden we opnieuw veel afval rond onze school en op de speelplaats...- 

- Een volledige namiddag bouwen met vanalles en nog wat. We bouwden met Kapla-blokken, mochten met 'rietjes' iets maken, konden een echt huis maken met het nieuwe speelgoed van de Sint, konden iets bouwen met hele grote blokken, konden aan de slag met schroevendraaier en boormachine,... 

- Kersttoneel: Wat hebben ze dat allemaal goed gedaan. De kleuters kwamen heel flink kijken naar het kerstverhaal dat door de kinderen van 3B naar voor werd gebracht. Iedereen speelde z'n rol fantastisch. 

januari
- Verhaal Jozef nabouwen: Tijdens de lessen godsdienst zagen we het verhaal van Jozef. De kinderen maakten verschillende delen van het verhaal na met Kapla-blokken, Lego, Clics,... 

februari
- Schimmenspel Nijntje: In verschillende groepjes lazen we een verhaal van Nijntje. We maakten enkele schaduwfiguren na uit het verhaal. Hiermee maakten we een echt schaduwspel met behulp van een lichtpunt en wit doek. mm

- Zo doe je het!: Tijdens de taallessen zijn we bezig met het thema 'Pas op!'. Hierin leren we over stappenplannen om allerlei taken in en rond het huis uit te voeren. We maakten zelf scrub, sinaasappelsap, ijsthee, kookten eitjes en poetsten de ramen.

- Nijntje: We hadden een samenwerking tussen het 3de leerjaar en 1ste kleuter. De kindjes van het 1ste kleuter kwamen kijken naar onze voorstellingen over Nijntje en we speelden samen spelletjes, lazen boekjes, kleurden en tekenden,...

- Carnaval 3de leerjaar 

- Tutorlezen 

 maart
- Bib-bezoek: In de bib deden we in groepjes een zoekspel. We leerden de verschillende soorten boeken kennen. Op het einde kregen we de kans om op het terras van Arhus (heeeel hoog) een kijkje te nemen!

- Sherborne: Eventjes ontspannen en tot rust komen tijdens oefeningen met elkaar, alleen en in groep.

- Mooimakers: We ruimden de schoolbuurt vandaag op. Jammer genoeg vonden we opnieuw veel vuilnis...

- Sportklassen