juf Karolien

september 

- wandeling rond de school: voor de wero-les maakten we een rondje rond de school en bekeken we dit op een stratenplan

oktober 

Bosuitstap: In het Sterrebos leerden we heel wat bij over de vogels, de verschillende bomen, de beestjes in het bos,... dankzij een gids die ons veel kon vertellen.

Fruitsla maken: Iedereen bracht een stukje fruit mee naar de klas. Hiermee konden wij een lekkere fruitsla maken! Intussen maakten we ons 'herfstkapsel' af en mochten we in ons herfstboekje werken. 

Halloween: Wat zijn we eng verkleed vandaag! In klas deden we een heus Halloween-contract en aten ondertussen lekker appeltjes uit de pan met bruine suiker.

december

- Een tocht door het donker 

- Een volledige namiddag bouwen. We konden bouwen met reuzeblokken, met Kaplablokken, met 'rietjes',... Ook het nieuwe speelgoed van de Sint werd uitgetest en goedgekeurd.

- Kersttoneel: De kinderen van 3A hebben het kerstverhaal fantastisch naar voren gebracht voor de kleuters. Ze speelden hun rol allemaal heel goed en de kleuters zaten met open mond toe te kijken.

februari

- Schimmenspel Nijntje: In verschillende groepjes lazen we een verhaal van Nijntje. We maakten enkele schaduwfiguren na uit het verhaal. Hiermee maakten we een echt schaduwspel met behulp van een lichtpunt en wit doek. 

- Zo doe je het!: Tijdens de taallessen zijn we bezig met het thema 'Pas op!'. Hierin leren we over stappenplannen om allerlei taken in en rond het huis uit te voeren. We maakten zelf scrub, sinaasappelsap, ijsthee, kookten eitjes en poetsten de ramen.

Nijntje: We hadden een samenwerking tussen het 3de leerjaar en 1ste kleuter. De kindjes van het 1ste kleuter kwamen kijken naar onze voorstellingen over Nijntje en we speelden samen spelletjes, lazen boekjes, kleurden en tekenden,...

- Carnaval 3de leerjaar

-  Tutorlezen 

maart 

- Sherborne: Eventjes ontspannen en tot rust komen tijdens oefeningen met elkaar, alleen en in groep.

- Arhus: Leuke speurtocht in de bieb

-  -Sportklassen