juf Ariane

Welkom in de Monsterklas 


September

* ​Muzo: We maken een verjaardagskaart.

* Oriënteren kunnen we leren 

* Goodplanet: Workshop rond recycleren en sorteren

* Sportdag: Foto's van een sportieve dag!

Oktober

* ​Eeuwenspel: Al spelend leren over de eeuwen. Zo plezant!

* Wero: Dicht bij huis. In groepjes herhalen we het geleerde thema. Het kookgroepje maakt lekkere wraps. Heerlijk.​

* ​De schaal: Al schattend, stappend en metend de lengte van een straat bepalen. 

* ​Microbit: leren programmeren

​*     Halloween: Wat een leuke dag! Verkleden, Cluedo spelen en een echt Halloween spreekkoor!​

* Boeddhisme: gebedsvlaggetjes

​November

* Mooimakers: We maken de schoolbuurt mooi!

* Wero: Onze provincie. We herhalen het geleerde thema. Het kookgroepje maakte  pastinaak klaar. Wat is jouw favoriet? Gekookt? Of

   gebakken in boter? 

* Citroenlimonade: Van iets zuurs iets zoets maken. Conflicten kunnen ook positieve gevolgen hebben.

* Stoelendans: Dansen met behulp van stoelen. Zo leuk!

* Conflictenspel: Al spelend het thema Conflicten herhalen.

* Expeditie Geluk: Allerlei activiteiten rond het thema Geluk!

* Alles met de bal: een sportieve voormiddag!

​December

* Sinterklaas & Zwarte Piet: wij toonden onze rap, en Zwarte Piet rapte mee!

* Projectdag "Aan tafel": Luisteren naar een vluchteling uit Oekraïne, een kerstkaart knutselen, een foto pimpen en tafelen in een andere cultuur, alles was even interessant. Een lichtje zijn voor een ander door de kerstkaart af te geven in het RVT Westerlinde deed ons hart én dat van de bewoners warm worden. 

Januari

Supermarkt Delhaize: We sloten het thema "Ik wil alles" af met een bezoek aan de supermarkt. We kregen er een rondleiding van de winkelverantwoordelijke, Alexander. We leerden bij over de verschillende winkelafdelingen: fruit en groenten, bakkerij, vlees/vis, zuivel en mochten daarna onze boodschappen in groepjes van 2 of 3 doen. Er moest goed gerekend worden zodat we zouden toekomen met onze centjes. Bij het betalen mochten enkele kinderen zelfs eens scannen! We werden beloond met een pet, een stuk fruit en een sapje. Bedankt aan supermarkt Delhaize! Hopelijk kwamen de kinderen thuis met de juiste boodschappen... 

* Knutselen met afvalmateriaal

Februari

​* Hoekenwerk Carnaval en witloofsalade maken

* Carnaval

*  Tutorlezen

Maart

*  Oefenen voetgangersexamen

*  Mozesspel: De leerstof van Mozes inoefenen met een spel. Hoe plezant is dat!

*  Jeugdolympiade: Naar aanleiding van de Olympische en Paralympische Spelen, mocht het vierde leerjaar in Schiervelde de sporten atletiek en hockey uittesten en hun eigen tornooi houden!

*  Sportklassen (dag 1): Vandaag speelden we reis rond de wereld met een eigen gebouwd parcours. Daarin speelden we allerlei spelletjes. Bij meester Davy werkten we rond balvaardigheid. Tussenin kregen we ook nog les en paasproef. Een supertoffe dag, we kijken uit naar het vervolg!

*  Sportklassen (dag 2): Bij meester Davy deden we aan atletiek: hoogspringen, verspringen, hordenlopen, ... Alles kwam aan bod!
Na een gezellige picknick in het leslokaal speelden we buiten op het graspleintje voor de deur. 
Daarna mochten we bij de juffen allerlei circusspelen oefenen: jongleren, rollend materiaal, menselijke piramides, vliegende borden, en nog heel wat meer. Bij sommige kinderen kwam er echt talent naar boven piepen!
Er werd nog gelezen, en zo sloten we dag twee af. 

*  Sportklassen (dag 3): Bij de juffen werd er badminton gespeeld aan de hand van allerlei spelletjes. Bij meester Davy werd er vanalles gespeeld met de hoepels en de hoela-hutten. Supertof! Tussenin werd er nog een toetsje rekenen afgenomen en begonnen we aan onze paashaas.

*  Sportklassen (dag 4): Vandaag speelden we samen met beide klassen het eindspel. In kleine groepjes moesten we 12 standjes doorlopen om punten bijeen te verzamelen. In het leslokaal werd er verder gewerkt aan de paashaas. Na de middag werd het eindspel afgesloten. Proficiat aan het winnende groepje! Er kon gekozen worden om verder te kleuren, of nog eens naar het speelbos te gaan. Het werd dat laatste. En zo sloten we een fijne week én het tweede trimester af. Fijne vakantie!